Üres a kosara

Üdvözöljük az Inter Crown Europe Zrt. weboldalán.

vagy

MikroTik hírek röviden

MikroTik (öröm)híreket olvastunk, amit szívesen megosztunk Veletek is. Az egyik legnépszerűbb SOHO routercsalád, ismertebb nevén hEX további taggal bővül, érkezik feketébe öltöztetve a hEX S. Ezt olyan helyeken lesz érdemes használni, ahol a vezeték nélküli átvitel nem szükséges vagy már megoldott máshogy, viszont jól jön egy SFP port optikához.

A hardver a lapon egy kétmagos / négyszálas, 880Mhz-re kalibrált CPU és 256MB RAM, a szokásos RouterOS képességekre támaszkodva. Kapunk továbbá USB 2.0 csatlakoztatási lehetőséget és egy 1,25Gbit/s SFP portot is ha optikai hálózathoz csatlakoznánk az 5db gigabites Ethernet port mellett. PoE képes Ethernet portokból kettőt használhatunk, #1 az eszköz tápellátására használható és 802.3af/at szabványt is támogat, az utolsó Ethernet port (#5) pedig passzív PoE kimenetet biztosít max. 57V-ig.

Az IPsec hardware-támogatott titkosítást (~470 Mbps) és Dude szerver támogatást is kihasználhatjuk ezzel a típussal, továbbá a microSD foglalat is megnövelt olvasási/írási sebességgel rendelkezik file
műveletekhez és Dude szerverhez.

 

RB450Gx4

Bevált alapokra építkezik az RB450Gx4 is, viszont ez esetben már 4 magos processzorral és 1GB RAM-mal gazdálkodhatunk erőforrások tekintetében. Ezek mellé kapunk 5db gigabites Ethernet porttot, 512MB NAND flash tárolókapacitást, hardware-támogatott IPsec titkosítást, RS232 soros porttot, microSD foglalatot, és az előbbi modellnél már bemutatott PoE bemenet / kimenet lehetőséget.